Νέα

Μέθοδος Schroth για τη σκολίωση: Ανακαλύψτε τη λύση για μια πιο υγιή σπονδυλική στήλη

Μέθοδος Schroth για τη σκολίωση: Ανακαλύψτε τη λύση για μια πιο υγιή σπονδυλική στήλη   Τι είναι η μέθοδος Schroth για τη σκολίωση γράφει η Άσπα Πολυδώρου, Φυσικοθεραπεύτρια, Msc, Pt-OMT, Cert Acu, ISST-Schroth Therapist στο Κέντρο Φυσικοθεραπείας Manual Physio Therapy Η σκολίωση συναντάται συχνά σε διάφορες ηλικίες και επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και…

Περισσότερα

Φυσικοθεραπευτής / Χειροπράκτης

Πολύ συχνά οι ασθενείς που μας επισκέπτονται ρωτούν εάν είμαστε χειροπράκτες ή μόνο φυσικοθεραπευτές.

Επίσης κάποιοι μας αναφέρουν ότι χρειάζονται «χειροπρακτική θεραπεία» γιατί είδαν κάποιο βίντεο στο διαδίκτυο όπου ο χειροπράκτης έβαζε στη θέση του κάποιο σπόνδυλο ή κάποιον δίσκο στη σπονδυλική στήλη, ή «ευθυγράμμιζε» τη σπονδυλική στήλη του ασθενή του διότι είχε «φύγει» από τη σωστή θέση της.

Τί είναι λοιπόν η χειροπρακτική και σε τί διαφέρει από τη φυσικοθεραπεία και το Manual Therapy;

Περισσότερα

Pilates reformer: Γιατί να το επιλέξετε – Τι να προσέξετε

Pilates reformer, το διάσημο όργανο clinical pilates Clinical Pilates στο Σύγχρονο Κέντρο Φυσικοθεραπείας, Θεραπευτικής άσκησης, Αποκατάστασης Manual Physiotherapy (Ζωγράφου, Γλυφάδα) Η μέθοδος pilates To pilates είναι μια μέθοδος άσκησης η οποία δημιουργήθηκε από τον Joseph Pilates ο οποίος είχε διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα στη ζωή του. Θέλησε λοιπόν να τα αντιμετωπίσει και έτσι δημιούργησε μια φιλοσοφία…

Περισσότερα

Pilates στη Γλυφάδα: Νέο σύγχρονο κέντρο Clinical Pilates & Φυσικοθεραπείας

Clinical Pilates στη Γλυφάδα, στο νέο σύγχρονο χώρο του Manual Physiotherapy Γλυφάδας Ένα pilates studio, με σύγχρονο εξοπλισμό και συνεχή εποπτεία από εξειδικευμένη ομάδα φυσικοθεραπευτών και εκπαιδευτών clinical pilates Η εξειδικευμένη στις μυοσκελετικές παθήσεις ομάδα του ManualPhysiotherapy δημιούργησε ένα νέο χώρο στη Γλυφάδα προσανατολισμένο πέρα από τη φυσικοθεραπεία, στην θεραπευτική άσκηση και στο Clinical Pilates.…

Περισσότερα

Φυσικοθεραπεία στο σπίτι

Φυσικοθεραπεία στο σπίτι: από το ίντερνετ μόνος μου ή με το φυσικοθεραπευτή; Γιατί η συνεργασία του ασθενή με το φυσικοθεραπευτή και η θεραπευτική άσκηση στο σπίτι είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ταχύτερη αποκατάσταση.

Περισσότερα

Είναι ακριβή υπηρεσία η φυσικοθεραπεία; Αναλύοντας το κόστος…

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το κόστος της φυσικοθεραπείας, την τιμή της επίσκεψης στο φυσικοθεραπευτή και τη σχέση ποιότητας – τιμής στη φυσικοθεραπεία.

Περισσότερα

Μετά τη φυσικοθεραπεία πονάω

Η φυσικοθεραπεία δεν πρέπει να προκαλεί πόνο, ούτε κατά τη διάρκειά της ούτε μετά. Γιατί η προσέγγιση που ταυτίζει πόνο και φυσικοθεραπεία είναι προβληματική και τι να προσέξετε

Περισσότερα

Γιατροσόφια για τη δισκοκήλη. Φυσική αντιμετώπιση του πόνου στη μέση

Συχνά ασθενείς με ρωτούν κατά πόσο τα γιατροσόφια για δισκοκήλη ή για πόνο στη μέση μπορεί να είναι αποτελεσματικά, έχοντας συζητήσει με κάποιο άτομο από τον κύκλο τους που δοκίμασε κάποιο γιατροσόφι από το οποίο βοηθήθηκε. Στο άρθρο αυτό θα δούμε πώς λειτουργούν τα γιατροσόφια και τι πρέπει να προσέξετε καθώς και ποιους φυσικούς τρόπους προσφέρουν οι επιστήμες της υγείας για την αντιμετώπιση της οσφυαλγίας.

Περισσότερα

Κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου (Δισκοκήλη ή Κήλη στη μέση): Πώς αντιμετωπίζεται ο πόνος;

Κήλη – δισκοκήλη – οσφυαλγία – ισχιαλγία: Λέξεις που στο μυαλό πολλών ανθρώπων είναι συνδεδεμένες αν όχι ταυτόσημες με αναπηρία, συνεχόμενο πόνο και σωματική ανικανότητα. Η πραγματικότητα -ευτυχώς- διαφέρει και δεν είναι τόσο τραγική όσο την κάνουν πολλοί γιατροί ή φυσικοθεραπευτές. Ο ρόλος της σωστής πληροφόρησης για την κήλη ή δισκοκήλη και η συνεισφορά της φυσικοθεραπείας στην αντιμετώπιση του πόνου στη μέση.

Περισσότερα

Μύθοι για την κήλη στη μέση

ΒΙΝΤΕΟ: Πώς αντιμετωπίζεται ο πόνος στη μέση όταν υπάρχει κήλη στη μέση (δισκοκήλη ή κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου); Τι είναι η κήλη στη μέση; Πώς δημιουργείται; Είναι ο πόνος ταυτόσημος με την ύπαρξη δισκοκήλης; Η κλινική εξέταση και η σημασία της για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση του πόνου στη μέση σε ασθενείς με δισκοκήλη.

Περισσότερα