Κριτικές

Μαρία Δ.

Ηρθα σε εσάς για αποκατάσταση μετά από χειρουργική αντιμετώπιση κατάγματος επιγονατίδας. Δεν είχα ξανακάνει φυσικοθεραπεία στο παρελθόν. Με βοήθησαν πάρα πολύ οι διάφορες ασκήσεις. Μπορώ και κινούμαι πλέον χωρίς βοήθεια. Εκτός από τη δουλειά σας μου άρεσαν επίσης η ευγένεια, η προθυμία, ο επαγγελματισμός και η ευσυνειδησία σας. Σίγουρα θα σας σύστηνα και σε άλλους. Πολλές ευχές για συνέχεια στο έργο σας.

Καλλιόπη Σπυροπούλου

Εδώ και 8-9 μήνες είχα  έντονο πιάσιμο και αίσθηση  τεντώματος σε κινήσεις του αυχένα μου, ενώ  όταν πίεζα  τα σημεία που με ενοχλούσαν πονούσα χειρότερα. Η ένταση του πιασίματος όλο αυτό τον καιρό ήταν  8 όταν η χειρότερη ενόχληση βαθμολογείται με 10. Με πονούσε ακόμη και το βράδυ. Η ενόχληση αυτή ήταν γενικευμένη και στην πλάτη αλλά με περισσότερη ένταση στον αυχένα. Το πρωί ξυπνούσα λίγο πιο πιασμένη και μετά από λίγο η ένταση έφτανε στο μέγιστο . Όσο προχωρούσε  η μέρα αυξανόταν η αίσθηση της κούρασης και αν πήγαινε μέχρι το απόγευμα χωρίς διάλειμμα θα πιάσει και πονοκέφαλος. Είχα και πονοκέφαλο  1-2 φορές την εβδομάδα. Το περιβάλλον του φυσικοθεραπευτηρίου είναι πολύ ευχάριστο περιβάλλον και ο πιο δυνατός και επίμονος πόνος ξεχνιέται από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον που δείξατε.

Δήμητρα Μπακάλη

Υπήρξε δάσκαλός μου…

αν πω πως δεν έχω τρακ όταν μιλώ γι αυτόν θα είναι ψέμα…(μια φορά μάλιστα στο μάθημά του κοκκίνισα πολύ και μάλλον το κατάλαβε).Είναι η σπουδαιότητά του, ως επιστήμονας, που μου το προκαλεί αυτό…γνώση, εμπειρία και απίστευτη δεξιότητα στα χέρια του…

Να σου δείξει…να σου απαντήσει…να σου μάθει…να μοιραστεί η γνώση…να γίνεις καλύτερος…

Διέκρινα σεβασμό και εκτίμηση απέναντι στους συναδέλφους του…

Μεγάλο του προσόν το χιούμορ! Με θυμάμαι να διαβάζω για τις εξετάσεις (μεταμεσονύκτια) και να είμαι τόσο κουρασμένη…και ξαφνικά να γελώ…να γελώ δυνατά.. απο μια κουβέντα του, από μια γκριμάτσα του που ηταν καταγεγραμμένη στα βίντεο των μαθημάτων του…κι αυτό βοηθούσε τόσο πολύ…

Παρακολουθώ πάντα τα σχόλια και τις απόψεις του στις διάφορες συζητήσεις…όμως και τον τρόπο που τις εκφράζει (έχει σημασία αυτό)…κάτι κερδίζω κάθε φορά…

Μου αρέσει που θα ζητήσει να δώσουμε αίμα για κάποιον που έχει ανάγκη…

Με συγκινεί που θα προτείνει έναν συνάδελφο για δουλειά…

Νοιάζεται…

μεγάλη υπόθεση να νοιάζεσαι…

Άνθρωπος και δάσκαλος!

Γιώργος Μ.

Ξεκινήσαμε τη θεραπεία αμέσως μόλις βγήκε το χέρι από το νάρθηκα . Στόχοι της θεραπείας ήταν η πλήρης αποκατάσταση της τροχιάς κίνησης του ώμου και η αποκατάσταση της δύναμης και του σωστού μυϊκού ελέγχου της Ωμικής ζώνης . Η αποκατάσταση ήταν πλήρης. O κ. Σακελλαρίου ήταν η πρώτη μου εμπειρία σε  φυσιοθεραπευτή. Σου εμπνέει αμέσως εμπιστοσύνη αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα με άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Φιλικός και πρόθυμος να σε βοηθήσει σε οτιδήποτε τον συνιστώ ανεπιφύλακτα για το οποιοδήποτε πρόβλημα.

Ντιώνιας Χαράλαμπος

Το πρόβλημα που είχα και ήρθα να αντιμετωπίσω σ’εσάς ήταν πόνος στο θώρακα, στον αυχένα και επιπλέον είχα  πολύ συχνούς πονοκεφάλους. Σας διάλεξα από ένα γείτονά μου που σας σύστησε διότι δώσατε λύση στο πρόβλημά του. Μειώθηκαν δραματικά οι πόνοι μου που ήταν καθημερινό φαινόμενο. Περισσότερο μου άρεσαν οι χειρισμοί και οι μαλάξεις σε θώρακα και αυχένα. Θα σας σύστηνα χωρίς δεύτερη σκέψη. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα.

Κωνσταντίνος Κόντος Musculoskeletal & Sport Physiotherapist MCSP, MMACP, SRP (UK)

Ενώ η φυσικοθεραπεία είναι διεθνώς ίσως η πιο αναπτυσσόμενη ιατρική επιστήμη, στην χώρα μας δυστυχώς είναι υποβαθμισμένη, με έναν απο τους λόγους να είναι και η ανεπάρκεια γνώσης και εξειδίκευσης. Ο Κώστας Σακελλαρίου είναι μια από τις φωτεινές εξαιρέσεις στον χώρο μας, με ατέρμονη δίψα για συνεχόμενη επαγγελματική εξέλιξη. Είναι από τους ανθρώπους που χαίρομαι να αποκαλώ συνάδελφο. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Σπυριδούλα Ν.

Είδα μεγάλη βελτίωση στη μέση μου, μου αρέσατε σαν άνθρωποι πάρα πολύ και θεωρώ το πιο σημαντικό από όλα ο θεραπευτής να είναι πάνω από όλα άνθρωπος κάτι για το οποίο ισχύει για τον Κ. Σακελλαρίου. Η ομάδα του Manualphysiotherapy είναι πολύ  ευγενικοί και συμπαθητικοί που ακόμα και να μην γινόταν τίποτα με την θεραπεία μου πάλι σε σας θα ερχόμουν.

Χοντολίδης Πάνος Φυσικοθεραπευτής

Δεν γνωρίζω τον κ. Σακελλαρίου ως ασθενής, είχα την τύχη όμως να τον γνωρίσω ως δάσκαλο στο πλαίσιο ενός καλά οργανωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος manual therapy. Ο Κώστας είχε την ικανότητα να συμπυκνώνει γνώση και εμπειρία πολλών ετών και να την μεταδίδει εξαιρετικά σαν νέα πληροφορία σε ανθρώπους με μικρό ή μεγάλο κλινικό υπόβαθρο. Ήταν από τους ανθρώπους που με το χιούμορ αλλά και το πάθος του για την χειροθεραπεία έκανε όλους εμάς τους συναδέλφους του να ανυπομονούμε για την επόμενη φορά που θα τον ακούσουμε.

Γιώργος Καραθανάσης

Γνωρίζω τον Κώστα προσωπικά. Είναι ένας εξαιρετικός συνάδελφος με μεγάλη κλινική και ακαδημαϊκή κατάρτιση. Έχουμε συνεργαστεί σε ορισμένες περιπτώσεις στο εργαστήριο του καθοδηγώντας με λεπτομερέστατα. Παρακολουθώντας ομιλίες-συζητησεις του- αλλά και μέσα από την παρακολούθηση τμημάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος manual therapy στο οποίοι είναι ένας εκ των καθηγητών, μπορεί κάποιος να αποκτήσει τεράστιο εύρος γνώσεων και αντίληψης πάνω στην επιστήμη μας στον τομέα των μυοσκελετικών παθήσεων. Ταυτόχρονα είναι ένας άνθρωπος που προάγει τα μέγιστα τον κλάδο μας με την συνεχή επιστημονική μελέτη αλλά και την βοήθεια στους παλαιούς και νέους συναδέλφους.

Γιώργος Γώγος

Κατά την επίσκεψή μου στο κέντρο σας ήρθα με πρόβλημα έντονης οσφυαλίας. Δεν είχα προηγούμενη εμπειρία με φυσικοθεραπεία διότι αντιμετωπίζω πρόβλημα οσφυαλγίας πρώτη φορά. Αν και είμαι ακόμα καθ’οδόν για την αποθεραπεία μπορώ να πω ότι η προσπάθεια και η βοήθεια που δέχομαι είναι συνεχής από τους φυσικοθεραπευτές πράγμα που με κάνει αισιόδοξο για το αποτέλεσμα της αποθεραπέιας. Συστήνα ανεπιφύλακτα το κέντρο και την επαφή με τους φυσικοθεραπευτές. Ωραίο περιβάλλον στα έξτρα.

Αλέξανδρος Γουλιέλμος

Ξεκίνησε να πονάει ο ώμος μου  μετά από προπόνηση με βάρη στην οποία σήκωσα 110 κιλά σε πιέσεις στον πάγκο για άσκηση στήθους. Ο πόνος σταδιακά χειροτέρεψε με κορύφωση 2 εβδομάδες μετά την έναρξη του προβλήματος. Όταν ήλθα είχε ήδη σταματήσει την προπόνηση δυόμιση μήνες. Ακολούθησα ένα πρόγραμμα ενεργητικής αποκατάστασης βασισμένο στις λειτουργικές ανάγκες και προσαρμοσμένο στο άθλημά μουΤο χέρι μου είναι πολύ καλύτερα σχεδόν έχει επανέλθει πλήρως μέσα σε 4 θεραπείες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Ίνγκριντ Άρτεμις Γκεδίκογλου

Με τον Κώστα Σακελλαρίου συνεργαζόμαστε πάνω από 7 χρόνια. Τον θεωρώ έναν πολύ άρτια καταρτισμένο θεραπευτή, καθώς έχει πολυετή κλινική εμπειρία αλλά και ανήσυχο, διερευνητικό μυαλό. Έχει βαθειά γνώση της ερευνητικής αρθρογραφίας, και μέσω της διδακτικής του ενασχόλησης, παραμένει ενήμερος των νέων της φυσιοθεραπείας.

Γεώργιος Τεντζεράκης

«Η συμβολή σου στην εκπαίδευση μας δίνει το κίνητρο να γίνουμε ολοένα και καλύτεροι . Η δια χειρός θεραπεία είναι η βάση της σύγχρονης φυσιοθεραπευτικής προσέγγισης .Ανθρωποκεντρική προσέγγιση με βαθειά γνώση της ανατομίας..ο καλύτερος συνδυασμός για ένα θεραπευτικο αποτέλεσμα» keep going

Μυρσίνη Λαγκαδινού

Εξαιρετικός άνθρωπος και επιστήμονας. Η αγάπη του για αυτό που κάνει τον οδηγεί στο να προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η θεραπεία επικεντρώνεται στο να δώσει λύση στην αιτία του προβλήματος αντιμετωπίζοντας τον άνθρωπο σαν ολότητα και αυτό είναι που κάνει τον Κώστα  να ξεχωρίζει στο επάγγελμα του. Θα μπορούσα να πω κι άλλα. Όπως το ότι η περιέργεια του και η θέληση του να αποκτήσει περισσότερη γνώση τον οδηγεί να ασχοληθεί εξονυχιστικά με το κάθε περιστατικό που αναλαμβάνει.

Νικόλαος Μανιδάκης Ορθοπαιδικός

Με τον κ. Σακελλαρίου γνωριστήκαμε πριν από τρία χρόνια, περίπου, όταν ξεκινούσα το ιατρείο μου. Από τα πρώτα λεπτά της γνωριμίας μας με εντυπωσίασέ ο απλός τρόπος που μου μίλησε αλλά συγχρόνως και οι γνώσεις του πάνω στις μυοσκελετικές παθήσεις. Στα χρόνια που πέρασαν ο κ. Σακελλαρίου και η ομάδα του αποδειχτήκαν ικανοί και πάνω από όλα αξιόπιστοι συνεργάτες μου στην αντιμετώπιση μια ευρείας γκάμας Ορθοπαιδικών προβλημάτων και αθλητικών κακώσεων των ασθενών μου. Έχω εκτιμήσει τον τρόπο που ασχολείται προσωπικά με τον κάθε ασθενή και τις ιδιαιτερότητες της πάθησης του όπως και την συχνή επικοινωνία που έχουμε ώστε και εγώ να ενημερώνομε για την πορεία αποκατάστασης αλλά και να διαμορφώνουμε το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα προς όφελος πάντα του ασθενούς. Είναι σημαντικό για το κάθε χειρουργό Ορθοπαιδικό να έχει «κοντά» του εξαιρετικούς επαγγελματίες όπως ο κ. Σακελλαρίου και η ομάδα του.

Αβδούση Ελένη

O Κύριος Σακελλαρίου είναι ένας άρτιος επιστήμονας με συνεχείς επιμορφώσεις πάνω στο αντικείμενο της επιστήμης του. Η εμπειρία του ως εργαστηριουχος Φυσικοθεραπευτής αλλά και ως εκπαιδευτής manual therapy και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τον κάνουν να ξεχωρίζει ανάμεσα σε αρκετούς Φυσικοθεραπευτές στη χωρά μας.

Δημήτριος Τσαμουρτζής

Ο Κώστας είναι ένας εξαιρετικός θεραπευτής και ένας εξαιρετικός δάσκαλος. Μου άλλαξε τον τρόπο που βλέπω την φυσικοθεραπεία και με βοήθησε να γίνω και εγώ με τη σειρά μου καλύτερος φυσικοθεραπευτής!

Διονύσιος Φλεμοτόμος Φυσικοθεραπευτής

Λένε ότι ανάμεσα στα μέλη μιας επιστημονικής κοινότητας υπάρχουν, αδιαπραγμάτευτα, η εκτίμηση κι ο αλληλοσεβασμός. Αυτές όμως είναι αξίες που κερδίζονται. Δεν χαρίζονται. Εσύ αγαπητέ φίλε Κώστα δεν τις κέρδισες απλώς αλλά δημιούργησες τις αξίες αυτές. Σε ευχαριστούμε φίλε για όλα όσα έχεις προσφέρει για την επιστήμη της φυσικοθεραπείας. Προσωπικά χαίρομαι που με τιμάς με την φιλία σου.

Τζένη Κοφίτσα

Ήρθα σ΄ εσάς λόγω πόνου στη μέση και στο πόδι. Είχα έρθει και παλαιότερα. Επειδή είχα μείνει ευχαριστημένη αποφάσισα να ξαναέρθω. Την πρώτη φορά που ήρθα έμαθα πολλές ασκήσει που βοηθούν τα χέρια και γενικότερα  για ενδυνάμωση. Η ηλεκτροθεραπεία νομίζω ότι με βοήθησε αρκετά όσον αφορά τον πόνο. Ο χώρος έιναι πάντα φιλόξενος, καθαρός και έχει πολύ όμορφη μουσική κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Θα σας σύστηνα ανεπιφύλακτα σε κάποιον φίλο με πρόβλημα ώστε να έχει άμεσα αποτελέσματα και γρήγορη ανακούφιση από τον πόνο.

Θάνου Νικολίτσα

Είχα πόνο στον ώμο και παλαιότερο κάταγμα σε επιγονατίδα και διάστρεμμα σε αστράγαλο τα οποία δεν είχαν αντιμετωπιστεί σωστά. Ήθενα να κάνω manual therapy, έκνα φυσικοθεραπείες κάθε χρόνο για το αυχενικό. Αυτό που με έκανε να σας εμπιστευθώ ήταν η ειδικότητα και το βιογραφικό. Βελτιώθηκε η κίνησή μου και μειώθηκαν οι πόνοι μου. Με βοήθησαν αρκετά οι ασκήσεις. Μου άρεσε το πολύ ζεστό και φιλικό περιβάλλον και η εξαιρετική ανθρώπινη επαφή. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα.

Βολιώτης Κώστας

Εξαίρετος φυσικοθεραπευτής με πλήρη γνώση του αντικειμένου, ενημερωμένος για τις τελευταίες τάσεις και προσεγγίσεις, ηθικός και πάνω απ’ όλα άνθρωπος

Ιωάννης Βερέμης

Είχα την χαρά και την τιμή να παρακολουθήσω τα εξειδικευμένα σεμινάρια στην μυοσκελετική Φυσιοθεραπεία  του Κώστα τα οποία μου πρόσφεραν πάρα πολλά εφόδια στην δουλειά μου με υπέροχα αποτελέσματα. Βέβαια, εκτός από εξαιρετικός δάσκαλος, ο Κώστας είναι και ένας έμπειρος Φυσιοθεραπευτής ο οποίος γνωρίζει πως να αντιμετωπίζει όχι μόνο το σύμπτωμα αλλά και την αίτια ενός μυοσκελετικού συνδρόμου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μακροπρόθεσμη λύση του προβλήματος, γεγονός το όποιο δεν είναι εφικτό όταν εφαρμόζεται απλή συμπτωματική θεραπεία το όποιο έχει σαν αποτέλεσμα την πρόσκαιρη και εν μέρη μείωση των συμπτωμάτων. Κατά την γνώμη μου, η επιτυχία της προσέγγισης που εφαρμόζει ο Κώστας συσχετίζεται με την συνεχή επιστημονική ενημέρωσή του, την μακροχρόνια εμπειρία του και τέλος με το ότι ακούει προσεκτικά τους ασθενείς του.

Κώστας Σ.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσέγγιση που μου έγινε και στην αφιέρωση χρόνου όσον αφορά την επικέντρωση του προβλήματός μου .Έγινε ανεύρεση λύσης  κατά πόσο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και ως προς το να μάθω να ζώ χωρίς να χάσω από την ποιότητα ζωής μου.

Δημήτριος Μακρόπουλος

Ο Κώστας ίσως είναι από τους ελάχιστους τόσο έμπειρους αλλά ταυτόχρονα σύγχρονους φυσικοθεραπευτές, που συνεχώς αναθεωρεί και προσεγγίζει τις θεραπείες του σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα αποκατάστασης για να προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους ασθενείς του. Εμείς που τον είχαμε σαν δάσκαλο τον έχουμε ως πρότυπο όχι μόνο σαν φυσικοθεραπευτή αλλά και σαν άνθρωπο.

Ιωάννης Στάμος

Ένας καταπληκτικός άνθρωπος και ένας εξαιρετικός συνάδελφος. Το βάθος της γνώσης του και η προσπάθεια του να βελτιώσει το επίπεδο της φυσικοθεραπείας μας κάνει όλους περήφανους»

Βλάμη Αθανασία

Είχα αυχενικό σύνδρομο και πόνο στον ώμο. Αποφάσισα να έρθω σε εσάς γιατί είχα ακούσει θετικές κριτικές. Είχα ξανακάνει φυσικοθεραπεία στο παρελθόν αλλά αποφάσισα να σας εμπιστευτώ λόγω των καλών συστάσεων. Με βοηθήσατε αρκετά, ένιωσα αμέσως ανακούφιση. Ο πόνος μειώθηκε και η κινήσεις βελτιώθηκαν. Ο βελονισμός με βοήθησε περισότερο και μου άρεσαν οι μαλάξεις στην πάσχουσα περιοχή. Επίσης μου άρεσε πολύ η φιλοξενία σας. Φυσικά και θα σας σύστηνα για τον επαγγελματισμό σας. Να συνεχίσετε έτσι.

Σταυρούλα Α.

Ο κ. Σακελλαρίου είναι πάνω από όλα άνθρωπος και δεν κοιτά τον ασθενή του στην τσέπη. Είμαι πολύ ευχαριστημένη και έχω να λέω τα καλύτερα γενικώς. Μου εξήγησε τους παράγοντες που παίζουν ρόλο στο πρόβλημά μου και ενδιαφέρθηκε να επικοινωνήσει μαζί μου και μετά τη  θεραπεία για να δει πώς πηγαίνω.

Νικόλαος Ρωμανάκης

Παρότι υπάρχει μια σοβαρή βλάβη , επέλεξα να κάνω συντηρητική αντιμετώπιση διότι δεν ήθελα να χειρουργηθώ τη δεδομένη στιγμή. Αφού αναλύθηκαν οι περιορισμοί της συντηρητικής αντιμετώπισης , ακολουθήθηκε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης με στόχο την πλήρη τροχιά του γόνατος πράγμα που επετεύχθη. Στη συνέχεια δόθηκε έμφασης τη βελτίωση της ισορροπίας και της ιδιοδεκτικότητας, καθώς και τη βελτίωση της δύναμης και στα δυο πόδια. Το γόνατο είναι λειτουργικό  και δεν εμποδίζει στις καθημερινές δραστηριότητες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την συνολική δουλειά που μου έγινε και από το αποτέλεσμά της επίσης. Το γόνατο μου είναι πάρα πολύ καλά πια μετά από μόλις 7 θεραπείες.

Peter Schuster Γερμανία

 I know Kostas since 1997 as a physio and long learner. We had the chance to exchange knowledge and professional experiences. He has developed his manual therapy skills in an open and scientific way and this is how he inspires his students too. I would recommend him as a clinician and as a teacher and I would also like to have the chance to work with him again.

Σοφία Χ.

Ευχάριστο περιβάλλον, γνώστης καλός του θέματος, πολύ καλή εξυπηρέτηση και χώρος που ανταποκρίνεται σε πολλές μυοσκελετικές παθήσεις. Ένοιωθα καλύτερα από τις θεραπείες  και γενικώς είμαι ευχαριστημένη.