Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το Κέντρο Φυσικοθεραπείας Manual Physiotherapy

Το Manualphysiotherapy είναι ένα Κέντρο Φυσικοθεραπείας, που ιδρύθηκε το 1999 από τον Κωνσταντίνο Σακελλαρίου Φυσικοθεραπευτή. Ένας χώρος στελεχωμένος από μία ομάδα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων και εξοπλισμένος με σύγχρονες υποδομές φυσικοθεραπείας και θεραπευτικής άσκησης, ώστε να μπορεί να καλύψει αποτελεσματικά όλο το φάσμα των υπηρεσιών αποκατάσταστασης μυοσκελετικών παθήσεων.

Η φιλοσοφία μας

Η φιλοσοφία μας είναι να παρέχουμε υπηρεσίες φυσικοθεραπείας ακριβώς όπως θα θέλαμε να παρέχουν σε εμάς τους ίδιους αντίστοιχες υπηρεσίες, δηλαδή με επιστημονική επάρκεια, ευγένεια, σεβασμός, φροντίδα, σε ένα καθαρό και ευχάριστο περιβάλλον, με κατανόηση στα πλαίσια μια προσωπικής σχέσης και όχι μαζικής παραγωγής.

Εξατομικευμένη προσέγγιση του ασθενή

Συνεπώς εστιάζουμε στον κάθε ασθενή και τις ανάγκες του ως άτομο και όχι σαν ένα ακόμη περιστατικό οσφυαλγίας, ισχιαλγίας, αυχενικού συνδρόμου κλπ. Ο κάθε ασθενής έχει τον προσωπικό του θεραπευτή που βρίσκεται πάντα δίπλα του, ο οποίος καταγράφει καθημερινά το πρόγραμμα θεραπείας και το προσαρμόζει ανάλογα με την πρόοδο της αποκατάστασης.

Εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο

Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην προσωπική σχέση μεταξύ ασθενή – θεραπευτή αλλά και στην εξατομίκευση στου θεραπευτικού προγράμματος, η οποία εξασφαλίζει τα καλύτερα αποτελέσματα και την ταχύτερη αποκατάσταση και επιστροφή στην ομαλή καθημερινότητα. Η σχέση αυτή συνεχίζει και μετά το τέλος της θεραπείας μια και διατηρούμε επικοινωνία σε τακτά διαστήματα με τους ανθρώπους που ήλθαν σε εμάς, ώστε να ενημερωνόμαστε για την υγεία τους, να εμπλουτίζουμε το πρόγραμμα ασκήσεων που τους δίνουμε όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο και να τους στηρίζουμε σε δύσκολες περιπτώσεις όποτε μας χρειαστούν.

Εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων

Οι άνθρωποι του Manualphysiotherapy είναι όλοι προσεκτικά επιλεγμένοι και έχουν ολοκληρώσει την εξειδίκευσή τους στο Manual Therapy (εξειδίκευση στη μυοσκελετική φυσικοθεραπεία) και άλλα πεδία εξειδικευμένης επιμόρφωσης όπως η θεραπευτική άσκηση, ο ιατρικός βελονισμός κλπ.

Μοιραζόμαστε όλοι το ίδιο όραμα για την πλήρη αποκατάσταση των ασθενών μας και την επιστροφή τους σύντομα και με ασφάλεια στις δραστηριότητες που έκαναν πριν την εμφάνιση του προβλήματός τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εξατομικευμένη θεραπευτική άσκηση είναι μέρος της θεραπείας από την αρχή.

Γιατί Manualphysiotherapy

Σε μια εποχή που η πίεση και το άγχος της ζωής μοιάζουν αναπόφευκτα, και σε συνδυασμό με τους ιδιαίτερα απαιτητικούς και εξαντλητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας αρχίζουν να ταλαιπωρούνται από πόνους και κινητικές δυσκολίες που κάνουν την καθημερινότητά τους ακόμα δυσκολότερη.

​Αυχενικό, Οσφυαλγία, Ισχιαλγία, Δισκοπάθεια, Τενοντίτιδα είναι μόνο μερικές από τις παθήσεις που πλέον συναντώνται συχνότερα από ποτέ. Ταυτόχρονα, κάποιος τραυματισμός ή ιατρικό πρόβλημα, μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά τον οργανισμό, προκαλώντας όχι μόνο κινητικές δυσκολίες, αλλά και ψυχολογική κατάπτωση.

Με 31 έτη πείρας, στο Manualphysiotherapy μπορούμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά είτε προληπτικά, είτε θεραπευτικά. Όραμά μας κάθε ασθενής μας να αποκατασταθεί πλήρως σωματικά και να γνωρίζει ότι πλέον θα μπορεί να απολαμβάνει τη ζωή χωρίς ταλαιπωρίες, πόνους ή περιορισμούς.

  • 8 στους 10 ασθενείς μας ολοκληρώνει τη θεραπεία του σε 50% λιγότερο χρόνο από τον αναμενόμενο – αποδεδειγμένα!

  • Θα βιώσετε άμεση ανακούφιση και βελτίωση στην πράξη μέσα σε 3 επισκέψεις και όχι στις 10!

Η πολυετής εμπειρία του Ιδρυτή του Manualphysiotherapy, φυσικοθεραπευτή Κώστα Σακελλαρίου, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • 19 συνεχή χρόνια διδασκαλίας σε διεθνώς αναγνωρισμένα μετεκπαιδευτικά προγράμματα εξειδίκευσης στο Manual Therapy,

  • Εκπαίδευση σε περισσότερους από 350 συναδέλφους φυσικοθεραπευτές σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως στη Ρουμανία και την Κορέα,

  • Μεταπτυχιακό της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Μοριακή και Εφαρμοσμένη Φυσιολογία,

  • 2 χρόνια και 2.859 συνεδρίες φυσικοθεραπείας σε ορθοπαιδικά, μυοσκελετικά, νευρολογικά προβλήματα αλλά και αθλητικές κακώσεις στην Klinik Bavaria, μια από τις μεγαλύτερες κλινικές αποκατάστασης στη Γερμανία.

Τι να περιμένετε;

Για εμάς στο Manualphysiotherapy ο ασθενής βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η πλήρης αποκατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας του και η εξασφάλιση οτι θα μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει τη ζωή χωρίς ταλαιπωρίες, πόνους ή περιορισμούς.

Ερχόμενοι σε εμάς θα αξιολογήσουμε το πρόβλημά μας με λεπτομερή λήψη του ιστορικού σας. Θα καταγράψουμε τις καθημερινές σας συνήθειες και δραστηριότητες και τον τρόπο που τις επηρεάζουν τα συμπτώματά σας στο πλαίσιο μιας ολιστικής και εξατομικευμένης προσέγγισης.

Στη συνέχεια θα κάνουμε την κλινική εξέταση 10 σημείων. Τέλος θα γίνει διάγνωση και κατηγοριοποίηση του προβλήματός σας και θα σχεδιαστεί το εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας σας με βάση τους δικούς σας στόχους.

Συμπληρώστε το PROSOMATIC PHYSIO, ή καλέστε μας σήμερα για να κλείσετε ραντεβού μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας μας και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε