"Λειτουργική Διάγνωση" η μεγάλη πρόκληση

Στην καθημερινή μας πρακτική βλέπουμε συχνά ασθενείς οι οποίοι μπορεί να έχουν μια κλινική εικόνα με έντονο πόνο, ενώ όταν κοιτάξουμε τις απεικονιστικές εξετάσεις τους όπως ακτινογραφίες, αξονική ή μαγνητική τομογραφία, δε βλέπουμε αντίστοιχα μεγάλες «αλλοιώσεις» ή αλλαγές.

Μύθοι και αλήθειες για τη Φυσικοθεραπεία

Μύθοι και αλήθειες για τη Φυσικοθεραπεία

Ο τομέας της υγείας δυστυχώς είναι συχνά θύμα μιας λανθασμένης «προπαγάνδας» πάνω σε διάφορα ζητήματα. Πολλές λανθασμένες πληροφορίες γίνονται δόγματα όπως η μόδα των αντιοξειδωτικών, διάφορες ανακρίβειες σχετικά με τη χρησιμότητα διαφόρων διαγνωστικών εξετάσεων που χρησιμοποιούνται χωρίς να είναι αναγκαίες και χωρίς ιδιαίτερη διαγνωστική αξία, καθώς και διαφόρων θεωριών που αφορούν καθημερινά προβλήματα.

Τι είναι Φυσικοθεραπεία;

Τι είναι Φυσικοθεραπεία;

Είναι η επιστήμη ο οποία ασχολείται με την αποκατάσταση της λειτουργίας του σώματος η οποία διαταράσσεται όταν υπάρχουν τραυματισμοί και λοιπές βλάβες στο μυοσκελετικό σύστημα (κατάγματα, θλάσεις, επώδυνα σύνδρομα μετά απο καταπονήσεις, διαστρέμματα, εξαρθρώσεις, επώδυνα σύνδρομα διαφόρων μηχανισμών πρόκλησης), μετά από παθήσεις του Κεντρικού νευρικού συστήματος 

Καλοκαιρινά προβλήματα

Καλοκαιρινά προβλήματα

Πολλοί άνθρωποι με την ευκαιρία των καλοκαιρινών τους διακοπών ξεκινούν να ασχολούνται είτε με κάποια από τα σπορ της παραλίας όπως beach volley, ρακέτες, τρέξιμο στην άμμο, αλλά και με το περπάτημα ή το τρέξιμο στην εξοχή ή το βουνό.Αυτή η συνήθως περιστασιακή ενασχόληση κρύβει όμως μερικούς πολύ σοβαρούς κινδύνους. Μερικοί από αυτούς είναι οι τενοντοπάθειες (βλάβες στους τένοντες), τα διαστρέμματα, οι μυϊκές θλάσεις αλλά και κατάγματα ή εξαρθρήματα. Ποιά είναι τα πιθανά αίτια για αυτά τα προβλήματα όμως και τι μπορεί να γίνει;

Τελευταία Νέα

  • Μήπως κάθεστε στο κρεβάτι περισσότερο από όσο χρειάζεται;

    Είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να επουλώνει τις βλάβες από μόνος του. Η διαδικασία της επούλωσης-ανάρρωσης γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όταν δεν υπάρχουν εμπόδια που την επηρεάζουν αρνητικά. (1)

Δείτε μας στο

Youtube 2

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Αβύδου 15, Ζωγράφου, 15771

Τηλ: 210 77.84.822

Φαξ: 210 77.84.822

manualph logo