Νικόλας Γ. προσωπικός γυμναστής της Μαρίζας Λ.

Ηλικία: 28

Ημερομηνία Έναρξης: 31.08.15

Διάγνωση: Αλγαισθησία στην αυχενική περιοχή

Η ασκούμενή μου διαμαρτυρόταν συχνά για ενοχλήσεις στον αυχένα της, τόσο κατά τη διάρκεια της προπόνησης όσο και τις ώρες που περνά στο γραφείο. Επισκεφθήκαμε τον κ. Σακελλαρίου μαζί για να δούμε τι μπορεί να φταίει.Ο κ. Σακελλαρίου έλαβε πλήρες ιστορικό και συζήτησε με την ασκούμενή μου για αρκετή ώρα έτσι ώστε να αποκτήσει μια όσο το δυνατόν πιο σφαιρική γνώμη επί του θέματος. Εν τέλει το πρόβλημα οφειλόταν κατά κύριο λόγο στην λάθος στάση εν ώρα εργασίας αλλά και στο έντονο στρες του εργασιακού περιβάλλοντος. Δεν χρειάστηκε να γίνουν πολλές φυσικοθεραπείες, αρκούσε μια απλή σύσταση από τον κ. Σακελλαρίου για καλύτερη στάση του σώματος και κάποιες τεχνικές οι οποίες ανακούφισαν την περιοχή. Έκτοτε, η πελάτισσά μου δεν έχει παραπονεθεί ξανά για πόνους στην περιοχή.

 

Μαρίζα Λ.

Εδώ και 5-6 μήνες, με ταλαιπωρούσε ένας οξύς πόνος στον αυχένα, ειδικότερα κατά τη διάρκεια της εργασίας μου.
Μετά από συζήτηση με τον κ. Σακελλαρίου, διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα έχει ρίζες στη λανθασμένη στάση του σώματός μου.
Μου εξήγησε το πως δημιουργούνται οι διάφορες δυνάμεις σε δομές όπως τα νεύρα και οι μύες και μετέπειτα προχώρησε σε θεραπεία με ξεμούδιασμα καθώς και κινήσεις του αυχένα με άκρως επαγγελματικό και προσεκτικό τρόπο.
Ακολούθησαν συμβουλές για το πως θα αντιμετωπίσω το πρόβλημα, κατά τις ώρες που βρίσκομαι στη δουλειά μου, που είναι κατά κύριο λόγο καθιστική. Στη συνάντησή μας βρισκόταν μαζί μου και ο προσωπικός γυμναστής μου, ο οποίος μετά από συζήτηση με τον φυσιοθεραπευτή, δέχτηκε χρήσιμα tips για τη λιγότερη δυνατή φθορά και πίεση του σημειου στην προπόνηση.
Ένιωσα το φιλικό περιβάλλον και όχι μία τυπική σχέση ενός απλού φυσιοθεραπευτή με έναν ασθενή, πράγμα που με έκανε να καταλάβω ακριβώς τι πρέπει να κάνω. Διείσδυσε μεχρι και στις ψυχολογικές πτυχές του ζητήματος που ηταν το άγχος κ το στρες που βίωνα στο εργασιακό μου περιβάλλον.
Μετά από μία εβδομάδα τα πρώτα αποτελέσματα ήταν ευδιάκριτα και το σώμα μου λειτουργούσε χωρίς να επιβαρύνει τον αυχένα μου,όχι μόνο στην εργασία μου αλλά και στις προπονήσεις γυμναστικής, είτε αερόβιου χαρακτήρα είτε με βάρη.

Τελευταία Νέα

  • Μήπως κάθεστε στο κρεβάτι περισσότερο από όσο χρειάζεται;

    Είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να επουλώνει τις βλάβες από μόνος του. Η διαδικασία της επούλωσης-ανάρρωσης γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όταν δεν υπάρχουν εμπόδια που την επηρεάζουν αρνητικά. (1)

Δείτε μας στο

Youtube 2

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Αβύδου 15, Ζωγράφου, 15771

Τηλ: 210 77.84.822

Φαξ: 210 77.84.822

manualph logo