Τί είναι η περιαρθίτιδα;

Πολλές φορές έχετε ακούσει από το γιατρό σας, ή από συγγενείς, φίλους ή γνωστούς τη λέξη «Περιαρθρίτιδα» ως διάγνωση για κάποιο πόνο στην περιοχή του ώμου. Ο όρος αυτός κατ’αρχήν δεν είναι ακριβής επιστημονικός Ιατρικός όρος. Είναι ένας ευρύς περιγραφικός όρος που κατά λέξη ερμηνεύεται ως «πόνος περι την άρθρωση», δηλαδή πόνος που γίνεται αισθητός γύρω από την άρθρωση του ώμου. Συνεπώς, είναι μια πολύ γενική και αόριστη λέξη η οποία δε δίνει την ακριβή περιγραφή μιας δυσλειτουργίας.

Με τί μαξιλάρι να κοιμάμαι;

Με τί μαξιλάρι να κοιμάμαι;

ΜΥΘΟΙ : Πόσοι απο εσάς κοιμάστε σε θέσεις παρόμοιες με αυτές που βλέπετε; Μάλλον κανείς. Όλοι μας αλλάζουμε θέση πολύ συχνά στον ύπνο και σίγουρα σε στεκόμαστε σα Lego όταν κοιμόμαστε, ούτε σαν κυβάκια. Άρα γιατί να χρειαζόμαστε ένα ειδικό μαξιλάρι, τόσο ειδικό μάλιστα, που το έχουν φτιάξει να είναι για όλους ......το ίδιο!!

Άσκηση και αρθρίτιδα

Τί είναι η αρθρίτιδα;
Είναι μια εκφυλιστική διαδικασία που σχετίζεται με τη διαδικασία της γήρανσης αλλά και με συνθήκες που είτε φορτίζουν περισσότερο απο το κανονικό είτε λιγότερο απο το κανονικό τις αρθρώσεις του σώματος. Είναι ένα ευρήυς περιγραφικός όρος που περιλαμβάνει πάρα πολλά διαφορετικά είδη παθήσεων και συνδρόμων.

Ιδανική στάση - Μύθος ή πραγματικότητα;

Το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο για να κινείται και να μη μένει στατικό για πολύ ώρα. Παρά το ότι υπάρχει μια διάχυτη εντύπωση για αντίθετο, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ  αυτό που λέμε «Ιδανική στάση». Δεν έχει βρεθεί σε καμία έρευνα ούτε υπάρχουν σοβαρά τεκμηριωμένες αποδείξεις περί της ύπαρξης μιας και μοναδικής "ιδανικής στάσης".

Τελευταία Νέα

 • Μήπως κάθεστε στο κρεβάτι περισσότερο από όσο χρειάζεται;

  Είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να επουλώνει τις βλάβες από μόνος του. Η διαδικασία της επούλωσης-ανάρρωσης γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όταν δεν υπάρχουν εμπόδια που την επηρεάζουν αρνητικά. (1)

 • Συχνοί τραυματισμοί στο γυμναστήριο

  Σακελλαρίου Κωνσταντίνος, ΡΤ-ΟΜΤ            
  Senior Clinical Instructor                                                 
  Certified Adults’ Educator

  ff558c5454bb72a3ad82bd6bec9b3429

   

  Οι τραυματισμοί στο γυμναστήριο μπορεί να συμβούν είτε ξαφνικά κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας, ή αθροιστικά σε βάθος χρόνου. Συνήθως τα αίτια είναι ο συνδυασμός πολλών παραγόντων , όπως η φυσική κατάσταση του αθλουμένου, η εμπειρία του, το αν είναι αρχάριος ή όχι, η άσκηση που επιλέχθηκε, η τεχνική με την οποία εκτελέστηκε η άσκηση, η ταχύτητα, ανατομικές ιδιομορφίες που έχει ο αθλούμενος και δε γνωρίζει όπως γωνία συστροφής στο ισχίο, ακρώμιο τύπου ΙΙ ή ΙΙΙ, έλλειψη σωστής καθοδήγησης και προθέρμανσης, απότομη αύξηση του βαθμού δυσκολίας μιας άσκησης, γρήγορη ένταξη σε πλήρες προπονητικό πρόγραμμα μετά από κάποιο τραυματισμό  κλπ.

   

    

 • Στάσεις και ενστάσεις

  Από τη μικρή μας ηλικία, ακούμενα μας λένε να κρατάμε «ίσιο» , «στητό», «σωστά» το σώμα μας. Ακούγεται όμορφο , λογικό και υγιές. Τι θα γίνει όμως αν δεν κρατάμε το σώμα μας στη «σωστή» στάση; 

 • ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ : λαμπάκια, μπουρμπουλήθρες, ιδρώτας…

  Πόσο μας χρειάζονται κάποια απο τα μέσα της Φυσικοθεραπείας;

Δείτε μας στο

Youtube

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Αβύδου 15, Ζωγράφου, 15771

Τηλ: 210 77.84.822

Φαξ: 210 77.84.822

manualph logo